Herkomst

Thermowood is thermisch behandeld hout, gemaakt van Europees naaldbomenhout dat via een milieuvriendelijke manier wordt verduurzaamd. Omdat het thermisch behandeld is, is het zeer goed bestand tegen vocht en schimmels. Door deze behandeling is de duurzaamheid van thermowood gelijk aan dat van tropisch hardhout met klasse I. Afhankelijk van het soort thermowood bedraagt de levensduur 15 tot 25 jaar of langer.

Milieu

Thermowood is milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout omdat het afkomstig is van snelgroeiende bomen in duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa. Bij de productie worden er tevens ook geen chemische middelen gebruikt, wat maakt dat de ecologische voetafdruk vrij klein is.

 

fsc

 

Toepassingen

  • Terrasplanken
  • Gevelbekleding
  • Tuinafscherming

[huge_it_slider id=”2″]

 

Onze producten

Na het analyseren van al de voordelen van thermowood, hebben wij besloten om onze tuinkasten en andere tuinmeubelen ook af te werken in thermood. Het geeft een grote meerwaarde aan onze producten waarbij de kwaliteit ervan toch naar boven komt. Wij werken enkel met de beste materialen en zorgen ervoor dat elk product perfect afgewerkt, geleverd en geplaatst wordt.

Voordelen

  • Lange levensduur (vergelijkbaar met duurzaamheidsklasse I en II)
  • Uitstraling van tropisch hardhout
  • Vormvast (weinig krimp en uitzetting)
  • Goedkoper dan hardhout en composiet
  • Geringe ecologische voetafdruk

Onderhoud

Thermowood heeft geen onderhoud nodig. Het hout zal na verloop van tijd gaan vergrijzen. Om de warme bruin/rode kleur langer te behouden kan u het hout behandelen met een natuurlijke uv-bestendige olie. Ieders heeft zo zijn eigen voorkeur natuurlijk.